Underernæring: Opsporing, Behandling og Opfølgning af Borgere og Patienter i Ernæringsrisiko: Vejledning til Kommune, Sygehus og Almen Praksis
Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Rådgivning › fagfællebedømt
Standard
Underernæring: Opsporing, Behandling og Opfølgning af Borgere og Patienter i Ernæringsrisiko : Vejledning til Kommune, Sygehus og Almen Praksis. / Beck, Anne Marie; Hansen, Birthe Stenbæk; Mølgaard, Christian; Melgaard, Dorte; Rasmussen, Henrik Højgaard; Pedersen, Jette Lindegaard; Kok, Karin; Boe, Lene Huldgaard; Bülow, Line Dam; Holst, Mette; Theil, Mette; Lauwersen, Mie; Hejgaard, Tatjana; Aarestrup, Cecilie; Sylow, Mine; Kruse, Nanette Fournier; Blands, Jette; Jespersen, Lise Vestergaard.
København : Sundhedsstyrelsen, 2022. 149 s.Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapport › Rapport › Rådgivning › fagfællebedømt
Harvard
APA
Vancouver
Author
Bibtex
}
RIS
TY - RPRT
T1 - Underernæring: Opsporing, Behandling og Opfølgning af Borgere og Patienter i Ernæringsrisiko
T2 - Vejledning til Kommune, Sygehus og Almen Praksis
AU - Beck, Anne Marie
AU - Hansen, Birthe Stenbæk
AU - Mølgaard, Christian
AU - Melgaard, Dorte
AU - Rasmussen, Henrik Højgaard
AU - Pedersen, Jette Lindegaard
AU - Kok, Karin
AU - Boe, Lene Huldgaard
AU - Bülow, Line Dam
AU - Holst, Mette
AU - Theil, Mette
AU - Lauwersen, Mie
AU - Hejgaard, Tatjana
AU - Aarestrup, Cecilie
AU - Sylow, Mine
AU - Kruse, Nanette Fournier
AU - Blands, Jette
AU - Jespersen, Lise Vestergaard
N1 - CURIS 2022 NEXS 126
PY - 2022/4/2
Y1 - 2022/4/2
N2 - Denne vejledning omhandler underernæring og beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Vejledningen er målrettet kommune, sygehus og almen praksis og skal bidrage til at understøtte en sammenhængende tværsektoriel og tværfaglig ernæringsindsats for den enkelte borger og patient. Ifølge Sundhedsloven er både kommuner og regioner ansvarlige for, at sundhedsvæsenet tilbyder en befolkningsrettet indsats vedrørendeforebyggelse og sundhedsfremme samt behandling af den enkelte borger og patient(1). Det lovmæssige grundlag fremgår af Bilag VII.Vejledningen er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen og en faglig arbejdsgruppe (se Bilag I og II). Den har fokus på hovedparten af aspekter omkring borgere og patienters ernæringstilstand, er tidssvarende og afspejler udviklingen i det samlede sundhedsvæsen. Arbejdsgruppen har bidraget til Sundhedsstyrelsens arbejde ved at kvalificere og rådgive i forbindelse med udarbejdelse, bl.a. ved at levere konkrete bidrag baseret på eksisterende materiale, ny viden samt egne erfaringer og kendskab til praksis på området.I vejledningen anvendes termen ’Ernæringsrisiko’ og ikke ’Ernæringsmæssig risiko’, undtagen hvor sidstnævnte anvendes i en konkret reference. ’Ernæringsrisiko’ er det samme som ’Risiko for underernæring’, og sidstnævnte anvendes enkelte steder i vejledningen. Nogle borgere og patienter i ernæringsrisiko vil være underernærede, se figur 1.1 og afsnit 1.4. I vejledningen anvendes desuden termen ’Behandling af ernæringsrisiko’. Termen omfatter både ’Udredning’ og ’Ernæringsbehandling’. Se oversigten over den anvendte terminologi omkring ernæringsindsatsen i Bilag IV og en række anvendte definitioner og begreber i Bilag VI.
AB - Denne vejledning omhandler underernæring og beskriver indsatsen omkring tidlig opsporing, behandling og opfølgning af borgere og patienter i ernæringsrisiko. Vejledningen er målrettet kommune, sygehus og almen praksis og skal bidrage til at understøtte en sammenhængende tværsektoriel og tværfaglig ernæringsindsats for den enkelte borger og patient. Ifølge Sundhedsloven er både kommuner og regioner ansvarlige for, at sundhedsvæsenet tilbyder en befolkningsrettet indsats vedrørendeforebyggelse og sundhedsfremme samt behandling af den enkelte borger og patient(1). Det lovmæssige grundlag fremgår af Bilag VII.Vejledningen er udarbejdet af Sundhedsstyrelsen og en faglig arbejdsgruppe (se Bilag I og II). Den har fokus på hovedparten af aspekter omkring borgere og patienters ernæringstilstand, er tidssvarende og afspejler udviklingen i det samlede sundhedsvæsen. Arbejdsgruppen har bidraget til Sundhedsstyrelsens arbejde ved at kvalificere og rådgive i forbindelse med udarbejdelse, bl.a. ved at levere konkrete bidrag baseret på eksisterende materiale, ny viden samt egne erfaringer og kendskab til praksis på området.I vejledningen anvendes termen ’Ernæringsrisiko’ og ikke ’Ernæringsmæssig risiko’, undtagen hvor sidstnævnte anvendes i en konkret reference. ’Ernæringsrisiko’ er det samme som ’Risiko for underernæring’, og sidstnævnte anvendes enkelte steder i vejledningen. Nogle borgere og patienter i ernæringsrisiko vil være underernærede, se figur 1.1 og afsnit 1.4. I vejledningen anvendes desuden termen ’Behandling af ernæringsrisiko’. Termen omfatter både ’Udredning’ og ’Ernæringsbehandling’. Se oversigten over den anvendte terminologi omkring ernæringsindsatsen i Bilag IV og en række anvendte definitioner og begreber i Bilag VI.
KW - Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
KW - Underernæring
KW - Opsporing
KW - Behandling
KW - Opfølgning
KW - Danmark
KW - Borgere
KW - Patienter
KW - Ernæringsrisiko
KW - Kommuner
KW - Sygehus
KW - Almen praksis
KW - Ernæring i praksis
M3 - Rapport
BT - Underernæring: Opsporing, Behandling og Opfølgning af Borgere og Patienter i Ernæringsrisiko
PB - Sundhedsstyrelsen
CY - København
ER -
ID: 305002133