Projektlancering: Viden i bevægelse: Dans, krop, arkiv

Hvordan få danserkoppen i arkivet og hvordan aktivere arkivet i dansende kroppe?

Det treårige forskningsprojekt Viden i Bevægelse. Dans, krop, arkiv (2023-2026) er sat i søen med læsegruppe, arkivstudier og den første praksisworkshop. Vi vil gerne fejre, at vi er kommet i gang og inviterer kolleger og samarbejdspartnere til reception fredag den 25/8 kl. 15-17 på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, KU Søndre Campus Bygning 21, lokale 21.3.19.

I forskningsprojektet spørger vi, hvordan kropslige indsigter og spor af tidligere tiders koreografi i samspil med eksisterende arkivmateriale kan bidrage til viden om dans, og hvordan denne kropsligt forankrede viden kan blive del af arkivinstitutionen?

Projektet samler sig om tre historiske nedslag fordelt på forskellige kunstnere, forskellige stilarter og med forskellige rammer for den kunstneriske produktion: 

1915-1925 / Emilie Walbom, den første kvindelige koreograf ved Det Kongelige Teater

1965–1975 / Doug Crutchfield, jazzdanser, koreograf og pædagog med egen skole i København

1985-1995 / Micado Danseteater, uafhængigt producerende kompagni under kunstnerisk ledelse af Mikala Bjarnov Lage og Charlotte Rindom.

Ved lanceringen præsenteres projektet og dets metodeudviklende sigte, som integrerer praktiske og teoretiske undersøgelser. Der vil også være lidt til ganen.

Vi håber at se dig!

Karen Vedel, Franziska Bork-Petersen og Anna Lawaetz

Viden i bevægelse. Dans, krop, arkiv er støttet af Augustinus Fondens pulje til forskning i kulturarv og Institut for Kunst og Kulturvidenskab i samarbejde med Det Kongelige Bibliotek. Forskergruppen består af lektor Karen Vedel (pi), Lektor Franziska Bork-Petersen og forskningsbibliotekar Anna Lawaetz (KB).