MICHAEL SEBASTIAN DE TEILMAN HALD
Stilling
Managementkonsulent hos Implement Consulting Group
Uddannelse
Cand.mag i kunsthistorie med tillægsuddannelse i Journalistisk formidling og virksomhedskommunikation.
Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?
Jeg har altid været optaget af grænsefladen mellem fagligheder. Som fag rækker kunsthistorie i den grad ud til andre fagdiscipliner. Her lærer du, hvordan menneskets syn på sig selv og sin omverden er blevet visuelt iscenesat gennem historien. På denne måde er det et fag, der kan anskues fra mange forskellige vinkler - lige fra politisk filosofi og idehistorie til studiet af materialer og teknikker. Rejsen fra de ofte abstrakte ideer til et konkret visuelt udtryk fascinerer mig. Den interesse har jeg i stor grad mulighed for at dyrke i min stilling som kommunikationskonsulent for Operate, der er et digitalt kommunikations- og adfærdsbureau. I Operate arbejder jeg med forskellige kommunikationsydelser inden for agenda setting og adfærdsdesign. Meget af mit arbejde går ud på at omsætte komplicerede analyser og strategier til klare budskaber og visuelle formater. Jeg har haft flere kulturinstitutioner som kunder, og jeg har ligeledes holdt oplæg om digital transformation i kultursektoren for diverse organisationer, kommuner og virksomheder. På den måde er jeg stadigvæk i tæt kontakt med kulturverdenen.
Hvordan har din karrierevej været?
Det startede med en snorlige vej inden for hhv. den danske og engelske museumsverden. Jeg var praktikant hos GL Strand i mit sabbatår, og det gav mig blod på tanden til at søge ind på Kunsthistorie. I studietiden arbejdede jeg bl.a. som kuratorassistent på Nivaagaards Malerisamling og senere som forskningspraktikant på Victoria and Albert Museum i London. Det var først efter, at jeg startede min egen kommunikationsvirksomhed, at jeg for alvor fik øjnene op for verdenen uden for kultursektoren. Her fik jeg mulighed for at bruge min kunstfaglighed i en hel anden kontekst. I samarbejde med Dansk Neurologisk Selskab udviklede min virksomhed bl.a. en hjemmeside, som havde til mål at formidle hjerneforskningens opdagelser på nye måder gennem formidlingen af kunstværker. Projektet fokuserede på udvekslingen mellem kunst og neurologi igennem Vestens historie, og henvendte sig til internationale hjerneforskere, som deltog i hjerneforskningskonferencen FENS Forum, da det blev holdt i Bellacenteret i 2016. Senere i studietiden blev jeg en del af diverse vidensnetværk, hvor jeg også fik mulighed for at bruge min faglighed i nye sammenhænge. Evnen og viljen til at kombinere sin egen faglighed med andres har i høj grad banet vejen frem til min nuværende stilling.
Har du et godt råd til IKK'ere?
Dyrk din kernefaglighed som IKK’er, og vær ikke bange for at sætte den i spil uden for kultursektoren. Husk at være opsøgende og nysgerrig på at bruge din faglighed i praksis undervejs i din uddannelse. Det kan lyde banalt, men det er ofte der, at de mest interessante muligheder opstår.