23. februar 2019

IDA BLINKENBERG LIDELL

Stilling

Kommunikationsmedarbejder hos Københavns Universitet

Uddannelse

Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling · BA i litteraturvidenskab (tilvalg i kønsstudier)

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Først og fremmest bruger jeg sproget – på litteraturvidenskab læser vi verdens bedste litteratur (på flere sprog) og lærer også at skrive skarpe analyser. Den sproglige fingerspitzgefühl bruger jeg dagligt, når jeg skriver tekster til web, sociale medier, publikationer m.v. Som en del af min BA var jeg udvekslingsstuderende på University of Sydney, og der fik jeg meget feedback på mine afleveringer og lærte på den måde at skrive akademisk engelsk – gode engelskkundskaber er næsten altid anvendelige. Analytiske evner og det at kunne sætte sig ind i nye og forskelligartede stofområder har også været brugbart.

Hvordan har din karrierevej været?

Min karrierevej har været snoet og overraskende. Da jeg afleverede speciale, havde jeg gjort alt det ’rigtige’: jeg havde været korrekturlæser på en avis, havnerundfartsguide på fire sprog, og havde jeg været på udveksling i Sydney. På kandidatdelen havde jeg et job som skrivende redaktør på et relativt stort magasin, i praktik skrev jeg forfatterportrætter på Mediefabrikken (Dagbladet Information), og jeg lavede frivilligt arbejde. Efter specialeafleveringen i 2009 startede jeg i en meget kort projektansættelse, som jeg selv havde fundraiset, i forbindelse med COP15. Men så ramte krisen også mig – det var virkelig svært at imponere virksomhederne, når jeg søgte deres jobs! Et bryllup i Jylland (!) blev indgangen til forlagsverdenen, og i 2010 startede jeg i løntilskud som manuskriptredaktør hos Gyldendal Akademisk. Efterfølgende fik jeg en projektansættelse som digital redaktør i Sprogredaktionen hos Gyldendal Uddannelse. Herefter skiftede jeg branche og blev kommunikationsansvarlig i Copenhagen Innovation and Entrepreneurship Lab – et stort projekt der skulle fremme innovation og iværksætteri på og mellem CBS, DTU og KU. Dét projekt ophørte, og jeg rykkede ind til Københavns Universitets Alumnesekretariat, hvor jeg blev ansat som kommunikationsmedarbejder, og det er jeg den dag i dag. Snip, snap, snude…

Har du et godt råd til IKK'ere?

Jeg har to råd. For det første: Få studiejob og praktik på en arbejdsplads, der har midler til at ansætte akademikere. Hold de netværk ved lige, også uformelt gennem sociale medier (ja, du kan ’like’ dig ind i folks (under)bevidsthed). For det andet: Få nogle konkrete kompetencer som sprogfærdigheder, Photoshop/InDesign, webredaktion m.v. Det kan næsten altid bruges til noget.