Låneregler – Københavns Universitet

Forside > Biblioteket > Låneregler

Låneregler

Alle materialer i 16.2. er kun til brug på IKK. Bøgerne i 21.3. & 5. er typisk til udlån for KU-ansatte og –studerende. Udlån ligger i Det Kongelige Biblioteks system, REX – også bøde-rutiner. Er du ny låner eller blokkeret, skal du, inden du kan låne bøger, registreres eller åbnes som låner på KB. Det kan f.eks. ske på Fakultetsbiblioteket, Njalsgade 112.


Materialer kun til brug på IKK

Materialer på Semesterhylde, Pensumsamling og på udstillingen med NYT… og Løbende… er markeret med post-it eller slip. De skal altid være til rådighed for alle. Ved lån ud i bygningerne af disse, skal hvert enkelt materiale have en udlånsbon, som markeres med lokalenummer og tlf.nummer. Bon stilles i rødt skib på bogens plads på hylden. Indlånte KB-materialer er markeret med post-it med stempel. De må ikke forlade videnscenteret 16.2. uden specifik aftale med personalet.

Hvis materialer fra Reference, Håndbøger, Film, Noder, LPer, CDer, Tidsskrifter  skal benyttes udenfor IKKs biblioteksafdelinger 16.2. og 21.3. & 5., så skal de først låneregistreres på udlånsautomaten.

I REX er alle disse materialer markeret som ”Kviklån – 1 dag”, men de må ikke forlade instituttet, og skal returneres samme dag!

Hvis enkelte materialer (typisk noder og lp’er) ikke har fungerende chip, skal personalet kontaktes.

Materialer med post-it eller slip skal stilles på plads efter brug! Alle andre materialer stilles på bogvogn efter brug. Stil aldrig selv andre materialer tilbage på plads. Lad bibliotekspersonalet klare det, så kan du også finde den bog du søger næste gang.

Reserverede bøger 

I Videnscenteret 16.2., i nyhedshylden ved indgangen, nederste til højre. Husk, at lånet skal registreres på udlånsautomaten.


Bøger til udlån


Studerende kan i REX reservere IKKs udlånte materialer, samt materialer fra Depot. Bøger på åbne hylder finder man efter oplysningerne om opstilling i REX. Hvis der er problemer med at finde materiale, bedes man reservere eller melde bortkommet pr. e-mail ikkbibliotek@hum.ku.dk. Ved mangler anbefales det straks at søge alternativt eksemplar i REX, evt. Fandt du ikke hvad du søgte?, eller på www.bibliotek.dk