Fyraftensseminar med den egyptiske musiker og komponist Mustafa Said

Deltagere: 

  • Mustafa Said, komponist og musiker, Cairo
  • Maria Manuel Rijo de Lopes da Cunha, PhD, SOAS, University of London
  • Søren Møller Sørensen, lektor, IKK, Københavns Universitet

Mustafa Said er født i Cairo i 1983. Som oud-virtuos, sanger, komponist, ensembleleder og musikforsker er han en af de mest spændende musikpersonligheder i sin generation. Hans musikalske og uddannelsesmæssige baggrund kombinerer traditionelle og moderne elementer. Fra en meget ung alder blev han oplært i traditionel egyptisk religiøs sang, og senere kombinerede han denne musikalske erfaring med studier i ”Den arabiske luts hus” i Cairo og en kandidatuddannelse i musikvidenskab fra Antonine Universitetet i Libanon. Han har også studeret engelsk litteratur ved Ayn Al-Shams Universitet i Cairo. Som musikforsker er han skattet for sit dokumentations-arbejde, der fokuserer på tidlige optagelser af arabisk musik.

I 2003 stiftede Mustafa Said det Beirut-baserede ensemble Asil, der i dag er samlingspunktet for en gruppe yngre musikere, der, med meget overbevisende musikalske resultater, forbinder et fornyende kritisk blik på arabisk musikhistorie med en stærk traditionsforpligtelse og en lige så stærkt krav om fornyelse ’inde fra’ denne tradition.

Med Mustafa Said får vi noget af det mest levende og udfordrende fra Mellemøstens moderne traditionsbevidste musikscener til København. Og vi er stolte over at have ham på besøg blot en måned efter at han blev tildelt den store og meget betydningsfulde Aga Khan Music Award.