01. februar 2019

SUSAN GREGERS JENSEN

Stilling

Kommunikationskonsulent på KADK (Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering)

Uddannelse

Cand.mag. i kunsthistorie · BA i kunsthistorie (tilvalg i fransk og retorik)

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Jeg arbejder uden for mit egentlige fagfelt – jeg skrev speciale om en platonisk tolkning af rumbegrebet i byzantinske ikoner – så jeg trækker særligt på de mere generelle kompetencer, jeg fik under min uddannelse: evnen til at tygge sig i gennem store mængder information, uddrage essensen og formidle den forståeligt og vedkommende. Men også det at kunne sætte sig selv i arbejde og holde kursen på f. eks. større udviklingsopgaver uden at miste overblikket. Jeg bruger også mit kendskab til billeder, billedkomposition og æstetik, da jeg bl.a. laver en del layout og billedbehandling i mit arbejde.

Hvordan har du din karrierevej været?

Jeg oplevede, at det var svært at få det første job efter studierne, og det blev da også ved lige dele held og netværk, at det lykkedes til sidst. Via en kontakt fra et studiejob fik jeg tilbudt en kortere ansættelse, hvor jeg skulle journalisere gamle dokumenter. Ikke særligt sindsoprivende, men tre uger senere fik jeg tilbudt et års barselsvikariat i kommunikationsafdelingen samme sted, og så var jeg i gang. Det år lærte mig virkelig meget, og det kom til at påvirke min karrierevej ret kraftigt: Til min store overraskelse fandt jeg ud af, at jeg trivedes rigtig godt med de opgaver, der typisk løses i en kommunikationsafdeling og med administrativt arbejde i al almindelighed. Derfor søgte jeg videre inden for samme område, og via et nyt barselsvikariat i kommunikationsafdelingen på Kunstakademiets Arkitektskole (nu KADK) landede jeg til sidst en fastansættelse – først som kommunikationsmedarbejder og nu som kommunikationskonsulent. I skrivende stund har jeg været her i otte år og synes stadig, at min stilling udvikler sig – og at min faglighed udvikler sig med den.

Har du et godt råd til IKK’ere?

Gør op med dig selv allerede under studierne, hvad du kunne tænke dig at fylde dit arbejdsliv med, og gå efter studiejobs der kan kvalificere dig i den retning. Vær klar over at du skal være standhaftig, opsøgende og ikke-kræsen for at få en fod inden for på arbejdsmarkedet. Vær ikke bange for at dyrke dit netværk fra f. eks. studiejobs – de fleste mennesker vil gerne hjælpe, hvis de kan. Vær parat til at skifte spor hvis du ikke umiddelbart kan få et job inden for dit primære fagfelt – et arbejdsliv er langt og kan føre dig mange overraskende steder hen.