14. februar 2019

MICHAEL HØSTVED

Stilling

Rekrutteringschef hos Rambøll

Uddannelse

Cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling · BA i litteraturvidenskab

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

I denne kontekst vil jeg definere min faglighed som akademisk grundighed, evnen til at skabe overblik over store informationsmængder og omsætte det fundne til korte konkrete budskaber.
Det gør jeg dagligt. Om det specifikt er noget, der er kendetegnede for IKK som institut, eller om en anden akademisk uddannelse kunne have givet mig det samme, vil jeg lade stå hen i det uvisse.

Hvordan har din karrierevej været?

Tilfældig. Jeg var studiemedhjælper i et typisk IKK-job, da jeg arbejdede på Dansk Arkitektur Center med arkitekturformidling. Men da jeg blev færdiguddannet ramte krisen, og 50% blev fyret på DAC. Dermed røg min chance for et fuldtidsjob samme sted. Efter et tre måneders praktikforløb på et andet typisk IKK-job, på et Fotoagentur, valgte jeg bevidst at se bort fra et job i kulturbranchen. Gennem mine erfaringer fra tidligere medstuderende og via min generelle orientering i jobmarkedet indså jeg, at denne branche er domineret af ulønnede praktikforløb, projektansættelser og fremtidsudsigter til at pendle ind og ud af dagpengesystemet i mange år frem. Da jeg ikke gad dette, valgte jeg at udvide min horisont ved at gøre min profil og min søgning bredere. Dette gav potte og efter et par måneder fik jeg mit første fuldtidsjob som rekrutteringskonsulent hos Jobindex. Efter 1,5 år blev jeg kontaktet af et internationalt Executive Search firma, som tilbød mig et nyt job som konsulent, hvilket jeg takkede ja til. Efter knap et år indså jeg, at dette sted ikke var det rigtige for mig, og jeg sagde mit job op – uden at have et andet i baghånden. Jeg trådte derefter ud i en tilværelse som selvstændig, hvor jeg arbejdede som researcher – dvs. jeg gjorde backend-delen af Executive Search firmaer. Efter to år som selvstændig valgte jeg at starte firma sammen med tre andre fra branchen, som jeg havde fået kendskab til. Sådan blev jeg Partner i Research Nordic, og nu er jeg så havnet hos Rambøll.

Har du et godt råd til IKK'ere?

Hold øjnene åbne for de muligheder der eksisterer udover det fagområde, som du har studeret på universitetet. Det er gavnligt at spørge sig selv, hvorledes ens almene kompetencer kan bruges til andet end ens primære interesseområder.