22. februar 2019

JACOB SANDER BOJSEN

Stilling

Studie- og karrierevejleder på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU

Uddannelse

Master i positiv psykologi på DPU · Diplomuddannelse i ledelse · Cand.mag. i teatervidenskab og sociologi

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Som studie- og karrierevejleder har jeg mange individuelle samtaler med studerende, som har det svært under studiet eller er i tvivl om, hvilke jobs de kan få efter endt uddannelse. Jeg afholder rigtig mange oplæg og workshops om mange forskellige ting i forbindelse med studiet.
Mit arbejde består derfor rigtig meget af kommunikation i forskellige sammenhænge og på forskellige måder. Jeg er konstant i kontakt og samarbejde med forskellige typer af mennesker – studerende, kolleger, undervisere, erhvervsliv - og arbejder hele tiden med videndeling, organisering og forbedringer af de dele, som tilsammen udgør uddannelserne. Jeg bruger derfor meget de kommunikative og procesorienterede værktøjer, som jeg i høj grad har fået fra et fag som dramapædagogik.
Jeg bruger min dramaturgiske forståelse til at planlægge, hvordan forløbene skal være i f.eks. organisationen, så studerende og medarbejdere får mest ud af de workshops, møder eller andre forløb, som jeg planlægger. Jeg arbejder meget visuelt og med fysisk indretning og jeg kan se, at æstetikken er en del af den måde, som jeg udtænker og planlægger de projekter, som jeg iværksætter. Jeg har efter endt kandidatuddannelse kombineret min æstetiske faglighed med fagligheder inden for vejledning, ledelse og senest psykologi. I mit univers hænger alle delene rigtig godt samme, når man arbejder med menneskers vej igennem komplekse organisationer.

Hvordan har din karrierevej været?

Jeg var studenterstudievejleder på Teatervidenskab i 3 år, imens jeg læste.
Da jeg blev færdig kandidat, blev jeg ansat som underviser på 1. semester på Teatervidenskab. Sideløbende var jeg ansat som ph.d.-studerende ved Lunds Universitet, hvilket jeg dog stoppede med efter knap et år, da det var for ensomt og jeg savnede kolleger og kortere deadlines. Jeg fik kort tid efter et barselsvikariat som Studie- og karrierevejleder på Arkitektskolen i København og herefter mit første fast job på IKK som AC-studie- og karrierevejleder. Efter knap 5 år på IKK søgte jeg nye udfordringer og er i dag på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Her har jeg været med til at modernisere og omorganisere vejledningen, så vi i langt højere grad kan tilbyde de studerende en tidssvarende vejledning.

Har du et godt råd til IKK'ere?

Øv dig hele tiden i at omsætte dine erfaringer til konkrete kompetencer, der kan anvendes der, hvor du søger hen. Det er din opgave at omsætte din uddannelse til noget, som en arbejdsgiver kan bruge. Teatervidenskab virker umiddelbart smalt – men min erfaring er, at det i virkeligheden kan bruges alle vegne, man skal bare kunne forklare det til andre – og det kræver øvelse, øvelse, øvelse.