01. marts 2019

ANNE DVINGE

Stilling

Administrerende direktør og stifter af Low-Fi

Uddannelse

Ph.d. i Amerikanske Studier og Jazz Studier · Kandidat i litteraturvidenskab

Hvordan sætter du din faglighed i spil på jobbet?

Min virksomhed er et direkte resultat af mine sidste ti år som forsker med et hovedfokus på musik og de rum musik optræder i. Low-fi er en slags "Airbnb" - dvs en online peer-to-peer markedsplads for hjemmekoncerter. Ideen kom fra at have arbejdet med, hvad der sker, når vi putter live musik ind i rum, der ikke er "beregnet" til det koblet med tanker om et forskningsprojekt om kulturel og økonomisk bæredygtighed i musikbranchen.

Hvordan har din karrierevej været?

Slingrende - og så alligevel ikke. Efter min kandidat endte jeg med et job inden for kommunikation i London, men efter to år vendte jeg tilbage til København for at tage en ph.d. med jazz og amerikansk kultur som hovedfokus. Det førte så til et postdoc-projekt om jazzfestivaler, der førte til en optagethed af det fysiske rum og hjemmekoncerter. Springet til iværksætter kom til dels af en frustration med det akademiske/universitære karriereforløb (eller mangel på samme), men mest ud af et behov for at GØRE noget.

Har du et godt råd til IKK'ere?

Gå ud og GØR! Hvis du syntes der er et problem i verden et sted, noget som burde kunne gøres bedre, så find ud af hvordan du kan være med til at gøre noget ved det. Lad være med at læse og tænke for længe. Tal med så mange mennesker som muligt om din ide (nej, der er ikke nogen der stjæler den, du risikerer allerhøjst at finde nogle fede samarbejdspartnere) og sæt i gang så tidligt som muligt. Jo før du starter, jo før begår du alle de fejl og lærer alt det, der bringer dig på rette spor.