Velkommen – Københavns Universitet

Forside > Om instituttet > Velkommen

Antigone, zombiefilm, Schubert, Michael Jackson, Tizian, japansk manga, Shakespeare, musicals.


Det er et lille udvalg af de mange emner, vi interesserer os for og ved en masse om på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab. Her studeres og forskes i de enkelte kunstarters historie fra antikken frem til i dag. Og her studeres og forskes i kunstarternes indbyrdes samspil og sammenhæng med tendenser i samtidskulturen.

 

Udover at vi arbejder med kunst og kultur i klassisk forstand, har vi har også forsknings- og undervisningsprojekter i robotteknologi, katastrofeforståelse, lydkultur, migration, computerkultur, for at nævne nogle eksempler fra den vifte af emner, som vi arbejder med på IKK.

Jeg er institutleder, og fra min stol er det det bedste sted at være i verden. Vi arbejder med emner, som rigtig mange udenfor universitetet interesserer sig for at vide mere om. Vi arbejder med at forstå og kritisk bidrage til den kultur, vi alle lever i til daglig. Jeg glæder mig hver dag over at gå på arbejde på et institut, hvor der bedrives stimulerende og nytænkende forskning og udbydes interessante studier til gavn for det danske såvel som udenlandske kultur- og samfundsliv.

Velkommen Mette Sandbye, Institutleder