Adjungerede professorer

IKK har tilknyttet Martin Stokes som adjungerede professorer. Martin er internationale ekspert inden for et af instituttets forskningsområder. Adjungerede professorer er udpeget for en femårig periode og besøger i løbet af denne periode regelmæssigt IKK for at holde foredrag og indgå i samarbejde med instituttets undervisere og studerende.

Martin Stokes

Martin Stokes er King Edward VII professor i Musik ved King’s College London. Han er ekspert i musiketnologi med særligt fokus på social og kulturel historie og teori og har blandt andre ting forsket i musik i politiske og kulturelle kontekster i Mellemøsten.Novo Nordisk Gæsteprofessorat 2019

Carol MavorIKK havde i hele 2019 tilknyttet gæsteprofessor Carol Mavor i kraft af Novo Nordic Foundation Professorship in Art and Art History. Carol Mavor (f. 1959) har et særdeles vidtrækkende kunsthistorisk såvel som kunstnerisk forfatterskab og virke bag sig. Hun er uddannet kunstner, MFA, 1984 (fra University of California, San Diego) såvel som idéhistoriker, PhD, 1989 (fra University of California, Santa Cruz) og har siden 1989 undervist i kunsthistoriske emner på en række universiteter. Siden 2007 har hun været professor i kunsthistorie og visuel kultur ved University of Manchester i England.

Sideløbende med sin kunsthistoriske karriere har Carol Mavor lavet arbejder, der ligger i det kunstneriske felt eller bevæger sig i et grænseområde mellem kunsthistorien og kunsten.

Podcast af Carol Mavor

Yderligere info