Generelle informationer om studiestart på IKK

Som ny studerende kan du have mange spørgsmål vedrørende studiestart. Vi har på denne side samlet en række generelle informationer om studiestart på Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, som kan hjælpe dig lidt på vej. 

Introarrangementer og studiestart

Studievejledningen afholder sammen med de fleste fag et intro-arrangement i begyndelsen af hvert semester. Om et fag har et særskilt kandidatuddannelsesarrangement i februar afhænger af, hvor stort et optag faget har på den tid af året.

På disse arrangementer vil fagets studieordning, undervisning og andre muligheder blive præsenteret. Du kan finde datoer for disse arrangementer på studiestartssiderne for bacheloruddannelser og kandidatuddannelserne.

Vejledningscenter IKK

IKK har sit eget studie- og karrierevejledningscenter, hvor du kan få individuel vejledning om uddannelsernes indhold, optagelse, studieplanlægning og karrieremuligheder. Vejledningscenteret afholder også flere forskellige arrangementer i løbet af året. Du finder vejledningscenteret på 2.sal i bygning 21.

Alle åbningstider og telefonnumre finder du under vejledningscentrets kontaktinformationer.

Internationale studerende

Al information om optagelse af studerende fra udlandet på Institut for Kunst- og Kulturvidenskabs fag kan rettes til den internationale studievejleder.

IKK Info&Vejledning

På IKK kan du altid henvende dig til administrationen med dine spørgsmål i IKK Info&Vejledning, som har åbent mandag til torsdag kl. 10-14 også på telefonen.

Information & Studieservice 

Information & Studieservice ligger på det Humanistiske Fakultet og står for alt hvad der har med indskrivning at gøre. Derfor er det her, at din ansøgning om optagelse på en kandidatuddannelse skal sendes til. Det er også i studieservice at du skal søge om orlov eller have forhåndsgodkendt fag uden for IKK, som skal tælle for dit KA-tilvalg. Du kan læse mere om reglerne i KUnet.

Informationssystemet KUnet

KUnet er KU's informationssystem, hvor du finder al den information, du har brug for i dit uddannelsesforløb. Du skal også anvende KUnet, når du f.eks. skal tilmelde dig eksamen. Det er også her, at du kan se din indskrivning, dine eksamensresultater og modtage mails fra dit fag. Det er vigtigt, at du tjekker din ku-mailadresse, så du ikke går glip af vigtige informationer. Du skal logge dig ind via en personlig pin-kode, som du vil få tilsendt med posten.

Undervisningssystemet Absalon

Absalon er universitetets E-læringssystem, der bruges i undervisningen til at udsende beskeder, lægge opgaver ud og sende besvarelser til underviseren. Du bliver automatisk tilmeldt det tilsvarende absalongrupperum, når du tilmelder dig undervisningen. Skriftlige eksamensopgaver afleveres elektronisk i Absalon, og du skal selv tilmelde dig det enkelte eksamensgrupperum hvert semester.

Lekstionskataloget kurser.ku.dk

I slutning af hvert semester offentliggøres det næste semesters undervisningsudbud. Dette sker i kurser.ku.dk, som er hele København Universitets lektionskatalog. Du skal herefter vælge det aktuelle semester, dit fag og din årgang.

Kukua – et uafhængigt forum for studerende

Kukua.dk er et uafhængigt og interaktivt forum for studerende på IKK. Her kan du finde job- og praktikopslag, information om alle mulige arrangementer og blogge med dine medstuderende.

Studieaktivitet

Læs mere om studieaktivitetskrav og de maksimale studietider i KUnet.

Studieordinger

Bacheloruddannelserne varer i alt 3 år (180 ECTS) og består af 2 1/4 år (135 ECTS) på dit grundfag og 3/4 år (45 ECTS) på dit tilvalgsfag. Et fuldtidsstudie betyder, at man aflægger eksamen i 60 ECTS pr. år. Du finder din studieordning på nedenstående links, i dem kan du finde en studieplan over netop dit studie. Husk at du altid vil blive indskrevet på den nyeste studieordning.

Kanndidatuddannelserne varer 2 år eller 120 ECTS. Uddannelserne er bygget op af moduler, hvor de fleste er på 15 ECTS – undtaget specialet som er på 30 ECTS.
Du tager 2 moduler hvert semester – undtagen det sidste hvor du skriver dit speciale. Nogle moduler er obligatoriske og andre er valgfrie.

For at få et godt studie er det vigtigt, at du læser din studieordning godt. Du finder din studieordning her. Du vil altid blive optaget på den nyeste studieordning.

Eksamen på IKK

Eksamenstilmeldingen ligger midt i februar og midt i september. Du tilmelder dig via KUnet  se mere under punktet KUnet eller i receptionen på 2. sal i bygning 21. Til de fleste eksaminer er der forskellige eksamensformer, som du selv kan vælge imellem. Dette og de faglige fordringer, litteraturkrav og sideantal skal du læse mere om i studieordingen. Disse finder du på hvert fags hjemmeside, se mere under punktet IKKs fag. På hvert fags hjemmeside er der et eksamens-menupunkt. Her vil eksamenssekretærerne hver eksamenstermin lægge aktuel information ud om afleveringsdatoer, tidsfrister mm. Hvert fag har hver sin eksamenssekretær, som kan hjælpe dig ang. tilmelding og aflevering i forbindelse med eksamen.

Eksamenssektretærerme er:

Ana Dakovic: Kunsthistorie & Visuel Kultur
Zahra Olsen: Teatervidenskab & Dansevidenskab
Helle Abbassi: Litteraturvidenskab & Moderne Kultur og Kulturformiling
Nina Simkunas: Musikvidenskab