Ansatte ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Ansatte

Gunhild Ravn Borggreen

Gunhild Ravn Borggreen

Lektor

Jeg underviser og forsker i Visuel Kultur med fokus på performance, nationalitet og køn i japansk samtidskunst og visuel kultur. Andre temaer inkluderer relation mellem kunst og teknologi, såvel som socialt engageret samtidskunst i Japan. Jeg interesserer mig for kulturudveksling mellem Japan og Vesten, herunder japonisme, orientalisme og post-orientalisme, ligesom jeg har bidraget som konsulent til en række udstillinger om japansk kunst i Danmark.

Primære forskningsområder

Jeg er co-founder og projektleder for ROCA (Robot Culture and Aesthetics), et forskningsnetværk med fokus på praksis-baseret forskning i skæringspunktet mellem kunst, teknologi og samfund. I relation til robotkultur er jeg særlig interesseret i kunstneriske fortolkninger af robotters sociale funktion, såvel som de forestillinger om robotter som opstår gennem film, litteratur, tegneserier og andre kulturprodukter. Jeg undersøger endvidere forestillinger om andre kulturer som er knyttet til teknologi, eksempelvis tekno-orientalisme eller tekno-nationalisme i forholdet mellem Japan og Vesten. 

Undervisnings- og vejledningsområder

Jeg vejleder inden for de fleste områder af Visuel Kultur-feltet, herunder specialer om fotografi, samtidskunst, performance, Japan, antropologi, og mange andre områder.

ID: 8955